Friday, December 2, 2011

OOTAMATU PAKKUMINE

Kui Mai mulle paar nädalat (või umbes 3 nädalat) tagasi helistas ja Ameerikasse kaasa kutsus, ei osanud ma esialgu öelda ei mää ega möö. Nii üllatav ja shokeeriv oli see telefonikõne. Ohios, Columbuses, toimub 6-10 detsembril mahekonverents. http://www.acresusa.com/events/events.htm

Lubasin siis veidi mõelda ja mõne kaaslasega arutada seda asja. Ja kui ta mõne aja pärast uuesti helistas ning uuris, mida ma siis arvan, olin tegelikult sama nõutu, kuid otsustasin - KUI ELU (st Mai :)) sellist võimalust pakub, siis tuleb need pakkumised VASTU VÕTTA! ja mitte põnnama lüüa!

Niisiis- esmaspäeval kell 10 telefonikõne Maiga, et minek toimub. Kell 10.30 fotograafi juures. Kell 11.00 'passilauas' passi tellimas. Teisipäeval kiri postkastis, et tule passile järele Tallinnasse. Kolmapäeval Pärnusse, kell 11.00-11.30 ettekanne mahedast nisukasvatusest , kell 12.00 väljus liinibuss Pärnu-Tallinn ja alates kella 14.30 jalutuskäik Narva maanteel, et leida üles Põhja prefektuuri kodakondusus- ja migratsiooniamet. Muudkui jalutasin ja jalutasin ja ei leidnud kuidagi. Kohalikud ei osanud ka aidata. Lõpuks sain kolleegilt mobiili kaudu teada, et politsei asub seal FOORUMI KAUBANDUSKESKUSE neljandal korrusel! No seda ma küll ei osanud oodata, et isegi selliseid teenuseid kaubanduskeskustes pakutakse :).

Õnneks ei ole Ameerikasse minekuks vaja viisat. Tuleb täita ESTA vorm, kus pead tunnistama et ei ole haige ega kurjategija. Võisin puhta südametunnistusega igale poole NO kirjutada. Ameerikasse mineku esmased eeldused on siis: biomeetrline pass ja krediitkaart. (Sest muidu ei saa sa loa taotlemise eest maksta ;)).

No comments:

Post a Comment